Information om kurser

Våra olika kurser vänder sig till både dig som köpt valp, till dig som vill aktiviera din hund eller till dig som vill tävla. På Oxelösunds brukshundklubb är alla välkomna oavsett ras!

Våra kurser bygger på att skapa en positiv kontakt mellan hund och förare. Hunden belönas när den gör rätt, inte bestraffas om den gör fel. På så sätt får vi en glad hund och en glad förare. För att gå en kurs måste du vara medlem i Oxelösunds brukshundklubb. Det blir du här.

Medföljare: Du som vill gå kurs är får gärna ta med medföljare på kursen. Den betalar då 200 kronor för kursen. Även medlemskap krävs.

Åldersgräns: Du som inte fyllt 16 år måste ha en vuxen med dig vid kurstillfällena.

För att se olika kurser håll muspekaren över rubriken Kurser så kommer en rullista.

 

Nedan är en generell information om olika kurser och dess innehåll. Brukshundklubben i Oxelösund utformar kurser utifrån medlemmarnas behov och önskemål därför erbjuder vi inte alltid de kurser som finns nedan.

Kurs

Innehåll

Förkunskapskrav

Valpkurs

För valpar mellan 3 - 7 månader. Social träning och aktivering. Relation, inlärning och belöning samt valpens utveckling och skötsel. 

 

Allmänlydnad grund

För unghundar/hundar från 6 månader och uppåt.  Allmänlydnad och mental aktivering. Teori och övning av sitt, ligg, stanna kvar, inkallning i olika situationer, hundmöten, passivitet, nosaktivering, mm. 

 

Allmänlydnad fortsättning

Fördjupad allmänlydnad och mental aktivering. Prova på bruksmomenten spår, sök, uppletande mm. 

 

Agility grund

För hundar över 1 år. Lär dig agilityns grunder, hur man lär in alla hinder och hur de utförs på ett säkert sätt.

Godkänt allmänlydnadspass för ekipaget

Agility fortsättning

För hundar över 1 år. Lär dig att styra hunden mellan hindrena så kallad ”handling”. Testa på att bygga kombinationer och banor. 

Genomförd grundutbildning i agility

Allaktiv

Testa på de flesta av hundsportens grenar som t.ex lydnad, spår, sök, rapport, rallylydnad, agility och freestyle.  

Ungdom

För ungdomar 8-18 år. För minderåriga gäller föräldraansvar - barnet måste klara av att hantera sin hund på ett säkert sätt.   

Rallylydnad
nybörjarklass

För unghundar/ hundar från 6 månader och uppåt. Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare lära sig klassens alla skyltar för att avsluta kursen med att få gå en bana.

 

Momentinlärning

Vi tittar på de olika momenten i lydnadsklasserna, tränar grunder och sätter ihop. Din hund bör ha grunderna i allmänlydnad.