Nosework

Introduktion i Nose Work

Kortkurs i Nose Work så att du kan komma igång med en kul aktivitet med din hund.

Under helgen 7-8 maj träffas vi totalt 8 timmar för introduktion till de fyra momenten man kan tävla inom Nose Work.

Lördag kl 10-14 påbörjar vi inlärningen av doften Eukalyptus och tränar på den i behållarsök och inomhus sök.

Söndag kl 10-14 fortsätter vi med utomhus sök och fordons sök och avslutar med ett ”doftprov”.

Båda dagarna medhavd lunch.

Vi erbjuder 6 platser. FULLBOKAD

Pris: 1200 kr + medlemskap skall betalas efter bekräftelse att du fått en plats. BG: 455-4093. Skriv ditt namn och Nosework

Kursledare: Eva Larsson och Ann-Britt Ståhl

För att vara med i kursen behöver du vara medlem i Oxelösunds brukshundklubb.
Skicka din intresseanmälan till :
evalar42@telia.com Klicka på länken.

Nose work är en sport eller kalla det lek, som går ut på att hunden ska visa sin förare exakt var det finns en doftkälla. Vi börjar med en specifik eukalyptusdoft som vi lär hundarna nosa rätt på i kartonger och behållare av olika slag. Hundarna brukar stortrivas med denna lek som kan varieras i oändlighet och de mår gott av att få använda sin nos. Sedan 2017 finns det officiella tävlingar.